KÜLSŐ GUMI SCHWALBE DELTA CRUISER 28″

4.890 Ft 4.390 Ft

-28-622 /700X28 C/ 28X1.10 méret

-HS 392 tipus

Első tapasztalatom az volt, hogy bár a gyártó az alacsony árral az alap külsők közé lövi be a tesztalanyt, a tapasztalatok kellemes meglepetést hoztak. Nincs semmi high-tech a Deltában sem a defekt elleni védelem, sem az alapanyag, sem a szövetsűrűség, sem a tömeg területén, mégis, ismét ki kell emelnem a Schwalbe alapanyagát. Az SBC összetétel pont azt hozta, amire kitalálták: legyen tartósabb, mint a versenyre szánt alapanyag, legyen jó a gördülési ellenállása, de azért tapadjon is megfelelően.

A Delta teljesen hangtalanul suhan, kopásnak semmi nyoma 1000 km-en túl sem, pedig rendre nagy teher alatt használtuk. Szúrásos defekt sem volt a bő fél év alatt, eső viszont annál több, melyek során kiemelkedően jól viselkedett az alapanyag, ráadásul a minta látványosan jól kivezette a vizet a futófelület alól. Említettem, hogy aggódtam a terhelés miatt, nos ezzel kapcsolatban csak a nyomásra kell odafigyelni, mely ajánlottan 3,5-6 bár között kell legyen, nekem ebben a szélességben, cuccal együtt 80-85 kilóval terhelve 5-5,5 bár kellett – úgy tökéletes volt.

Jellemzők és technológia:

– Puncture Protection: az általános felhasználású-, kedvezőbb árú külsők defektvédelme, mely egy plusz gumiréteget jelent a futófelület alatt.
– SBC: Schwalbe Basic Compound – a gyártó alap gumiösszetétele, mely nincs kihegyezve egy bizonyos felhasználási területre, hanem amolyan mindenes alapanyag.
– Perem: a Delta Cruisernek csak drótperemes változata létezik, a tesztelt változat tömege 525 g, a gyártó által megadott 535 helyett.
– Reflex csík: egy fényvisszaverő csík az oldalfalon.
– Szövet sűrűsége: 50 Tpi
– A hivatalos ajánlás így szól: „Általános túra külső, bármilyen túra kerékpárra, az aktív életmód kedvelőinek”.

 

Csak 2 maradt készleten