HOGYAN VÁLASSZUNK KERÉKPÁRT

Kedves leendő kerékpártulajdonos!

Az alábbi kis tájékoztatóval szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a megvásárolandó kerékpár kiválasztásában.

Manapság számtalan kerékpár, rengeteg márka és típus létezik. Nem könnyű a választás .

Próbáljuk meghatározni milyen célból és milyen felhasználásra szeretnénk kerékpárra ülni.

Általános felhasználásra a legalkalmasabb egy MTB, amivel egyaránt mehetünk terepen vagy arra alkalmas gumival akár országúton is. A mai kerékpárok többsége strapabíró alumínium vázzal készül. Érdemes megfigyelnünk a fontosabb alkatrészek típusát mint pl: a kerekeket, váltót ,fékrendszert illetve az első lengéscsillapítót azaz a teleszkópot. Egy jó minőségű teleszkóp csillapítja az út által a kerékpárosra ható ütéseket, ez által fokozott kényelmet is jelent.

Azoknak a vásárlóknak akik inkább városban jobb minőségű úton használnák a kerékpárt Komfort vagy más néven trekking kerékpárt ajánlunk. Ezek a kerékpárok nagyobb kényelmet és sok esetben a nagyobb kerékméret miatt gyorsabb haladást tesznek lehetővé. Hosszabb távok, túrák megtételére ideális váasztás.

Vásárláskor mindenképpen szakboltokat keressünk fel. Ezek a boltok teljes választékukkal és személyzetükkel a kerékpár eladására szakosodtak és nagy tapasztalattal rendelkeznek. Ha lehetséges olyan üzletet látogassunk meg amely tekintélyes kínálattal rendelkezik..Fontos, hogy választáskor a felhasználási igényeknek megfelelően döntsünk. Mindenképpen kérjük szakértő eladók segítségét a méretekről.

Talán a legképlékenyebb kérdés, ha kerékpárt szeretnénk vásárolni az ár. Mennyit is költsünk leendő 2 kerekű kedvenc járművünkre.? Tájékozódjunk a választékról ismerjük meg a legolcsóbb és drágább modelleket is. Kérdezzük meg az eladót, mivel tud többet az egyik típus a másiknál. Érdeklődjünk melyik kerékpár képviseli a legjobb ár/érték arányt.

Ennyi ismertető után már bátran léphetünk be a boltba és kalandozhatunk a kerékpárcsodák véget nem érő világában.