KIRÁLYDINNYE KONTRA DEFEKT TŰRŐ KÜLSŐ GUMIK

A kerékpárosokat rengeteg veszély és bosszúság fenyegeti az utakon, elég csak az egyre népszerűbb sisakkamerás videók közül csemegézni. Természetesen a helyzetek jó része kétséges megítélésű, de mielőtt belemennék a soha véget nem érő autós-biciklis-gyalogos ellentétek taglalásába, gyorsan leszögezem, hogy most egy növényi eredetű bringarémről lesz szó, ami egy kisvárosnyi autósnál is több indulatot képes generálni kétkerekű körökben. Tapasztaltabbak már bizonyára kitalálták, hogy a királydinnye lesz a téma, úgyhogy lássuk is, mit lehet tudni róla, azon kívül, hogy a bicikligumik ádáz ellensége.
Nevezett növény a királydinnyefélék (Zygophyllaceae) családjába tartozó gyom, botanikai nevén a Tribulus terrestris, vagyis magyarul maga a királydinnye. Egy kétszikű gyomnövényről van szó, mely elsősorban a meleg, száraz klímát és a homokos talajt kedveli. Magyarországon főleg az Alföldön elterjedt, de szinte bárhol megtelepszik, művelt területeken, tarlókon, és gyümölcsösökben is, de a királydinnye igazi terepe a laza, homokos talaj, ha pedig hosszan tartó meleg időben növekszik, terjedése nagyarányúvá válik. Kertekben kapával, vagy a talaj kötöttebbé tételével, humusszal gazdagításával lehet védekezni ellene. A királydinnye természetesen nem csak kertekben és mezőgazdasági területeken él meg, alkalmazkodóképessége kiváló, mint általában a gyomoknak, így városokban, utak, vasúti és villamos sínek mentén, parkokban is előfordul, de a legtöbb gondot olyan bicikliutak mentén okozza, ahol az utat övező zöld sávok nem állnak rendszeres gondozás alatt.
A királydinnyének a tüskéje az, ami a bosszúság forrását jelenti, ráadásul királydinnye főszezonja mostanában, a nyár végén, az ősz elején időszerű. Ha az utunkba kerül ez a fél-egy centis vékony és kemény szúrószerszám, ritka az a drága köpeny, vagy nagy mintázat, ami megóvná a kereket a leeresztéstől
MÉGIS VAN MEGOLDÁS!
Extrém vastag (4 mm) futófelületi defektvédelem: különleges gumi-alapanyagból készült réteg a futófelület, és az alap-szerkezet között. Tulajdonságainak és méretének köszönhetően általános használat során a legtöbb éles tárgytól, vágástól megvédi a gumit. A plusz réteg növeli a külső merevségét és ellenálló képességét, ugyanakkor a gördülési ellenállás és tapadás változatlan marad. Az STU rendszerrel ellátott külsők további biztonsági sajátossága a gumi oldalán végigfutó fényvisszaverő sáv.
CST,MITAS,DEESTON,CONTINENTAL,SCHWALBE DEFEKT TŰRŐ KÜLSŐ GUMIKAT AJÁNLUNK!
20″ MÉRETTŐL A 28″ MÉRETIG !
3190.- Ft TÓL 15.000.- FT IG !